verbauhaus Delft

keuken blauw verbouwing delft licht woonhuis huis verbouwen daklicht daglicht vierkant rond vintage industrieel groen duurzaam

een ontwerp vanuit de beleving van licht

Door slimme aanpassingen is het gedateerde interieur van dit karakteristieke woonhuis uit 1900 getransformeerd tot een passende moderne sfeer. De typische indeling van een arbeiderswoning, met keuken in een uitbouw achterin, is omgedraaid. De keuken is verplaatst naar de voorkant om zo een lichte ruimte te creëren met een woonkamer die in verbinding staat met de tuin. Twee grote lichtkoepels, in de vorm van een cirkel en een vierkant, zorgen voor een mooi spel van licht in de woonkamer.

  • zoetmulder architect interieur plattegrond koepels verbouwing delft licht woonhuis huis verbouwen daklicht daglicht vierkant rond vintage industrieel groen duurzaam

  • zoetmulder architect interieur plattegrond koepels verbouwing delft licht woonhuis huis verbouwen daklicht daglicht vierkant rond vintage industrieel groen duurzaam

  • zoetmulder architect interieur plattegrond koepels verbouwing delft licht woonhuis huis verbouwen daklicht daglicht vierkant rond vintage industrieel groen duurzaam

De open woonkeuken zorgt ervoor dat je altijd in contact staat met de woonkamer. Het typisch-voor-die-tijd terrazzo keukenblad is op moderne wijze teruggebracht in de fris blauwe keuken. Een halfronde uitsnede in het plafond boven de wasbak en het glas in lood maakt de bijzondere sfeer af. De vormentaal van het glas in lood en de lichtkoepels refereert aan de archetypische vormen van Bauhaus.

Details

Opdrachtgever

Particulier

Project

Woonhuis

Team

Elise Zoetmulder

Aannemer

Gertjan Doucet

Categorie

Interieur

Locatie

Delft (Bekijk op de kaart)

Grootte

79 m2

Oplevering

2019