Monday Mug

monday mug puik art design product ontwerp plastisch getal dom van der laan bossche school blauw grijs ricardo bofill

Een mok spelend met architectonische proporties

De Monday Collectie is een serie uniek gevormde stapelbare porseleinen servies in zachte tinten van mistig blauw en kobalt.

  • blauw grijs monday mug plastisch getal design productdesign productontwerp keramiek porselein serie dom van der laan

Voor de vorm speelden we met de architecturale verhoudingen geïnspireerd op de wiskundige regels van het ‘Plastisch getal’. Dit zijn methoden gemaakt door monnik en architect Dom Hans van der Laan en is een manier om de Gulden snede in 3D toe te passen. Daarnaast is de geometrische vorm geïnspireerd op elementen uit de Memphis-groep. Tijdens het maakproces worden de pigmenten door het vloeibare porselein gemengd en in de mal gegoten, die vervolgens wordt gebakken en afgewerkt. Dit zorgt voor een verfijnd detail dat een elegant contrast geeft tussen de zachte, matte afwerking van de buitenkant en de hoogglansafwerking van de binnenkant.

Verkrijgbaar als een set van twee stuks in vier verschillende kleuren: licht of donker blauw, grijs of roze. Set van twee mokken kost € 24,95 en een set van twee kopjes € 19,95. Tot stand gekomen als een samenwerking van Siebring & Zoetmulder voor het merk Puik.

Details

Opdrachtgever

Puik design

Project

Monday collectie

Team

Elise Zoetmulder

Categorie

Product

Locatie

Monday Mug (Bekijk op de kaart)

Oplevering

2018

Ontwerp

Elise Zoetmulder & Lianne Siebring