KKeC winkel Koopgoot

een winkelinterieur als verhaalsequentie

Voor de exclusieve cadeauwinkel KKeC in Rotterdam werd ZOETMULDER gevraagd een ontwerp te maken voor het winkelinterieur. De wens is om een rustige en evenwichtige achtergrond te verkrijgen waarin de aangeboden producten helder naar voren komen. Duidelijke zichtlijnen met een eenvoudige routing en een neutraal kleurenpalet vormen de basis.

De oorspronkelijke situatie was zeer complex en ongeordend, hierdoor was moeilijk te zien dat het product aanbod met veel zorg en liefde is samengesteld. De passie van de eigenaar voor de winkel en haar producten vormt een inspiratie voor de ontwikkeling van een speels en uitgesproken winkelconcept geformuleerd als: ‘Less is a bore’. In een duidelijk kleurenpalet zijn meubels ontworpen met expliciete grafische accenten op een neutrale basis.

Door de grote diversiteit aan producten te verdelen in drie werelden ontstaat een natuurlijke orde die de winkel leesbaar maakt. De werelden zijn apart herkenbaar door drie accent kleuren en worden verbonden door zichtlijnen en materialisatie. De luxury-wereld is rood, de fun-wereld is geel en de lijsten-wereld is groen. Iedere wereld krijgt een eigen centrum in de vorm van een grote gekleurde diamantvorm. Het unieke karakter van de winkel krijgt identiteit middels de vorm van deze 6-hoekige diamantvorm, de KKeC-vorm, die overal in de winkel terugkomt. Deze vorm bepaalt de contouren van de maatwerk meubels tot aan de grafische vormgeving. Het speelse kleurenpalet wordt bijeengehouden door een neutraal palet van lichte houten meubels, heldere verlichting en de grijze vloer. Dit maakt de winkel tot een unieke beleving en geeft vorm aan de identiteit van de KKeC.

Een unieke kwaliteit van deze winkel is de ligging langs de trappen van de ‘Koopgoot’. We hebben verschillende openingen langs deze trappen ontworpen die specifieke zichtlijnen in de winkel creëren. Afdalend over de trap is het speelse interieur van KKeC zichtbaar door de gele diamantvorm in de etalage. Vanaf de entree is direct zicht op de rode diamantvorm boven de kassa. Bij de eerste stap binnen de winkel ontstaat een zichtlijn naar de groene diamantvorm achterin de winkel. In deze sequentie van de aankomst in KKeC is het gehele verhaal van de winkel leesbaar.

Fotografie door Roza Schous.

Details

Opdrachtgever

KKeC

Project

Winkelinterieur

Team

Anton Zoetmulder, Elise Zoetmulder, Sabine Heck

Adviseurs

Transformee

Aannemer

Coors Interieurbouw

Categorie

Interieur, Product

Locatie

Rotterdam (Bekijk op de kaart)

Grootte

180 m2

Status

2018