Winkelinterieur KKEC

Een winkelinterieur als verhaalsequentie

De wens is om een rustige en evenwichtige achtergrond te verkrijgen waarin de verkochte artikelen helder naar voren komen. Duidelijke zichtlijnen met een eenvoudige routing en een neutraal kleurenpalet vormen de basis.

Door de grote diversiteit aan producten te verdelen in drie werelden ontstaat een natuurlijke orde, die de winkel leesbaar maakt. De werelden zijn apart herkenbaar door drie speelse kleuren en worden verbonden door zichtlijnen en materialisatie. De luxury-wereld is rood, de fun-wereld is geel en de lijsten-wereld is groen. Iedere wereld krijgt een eigen centrum in de vorm van een grote gekleurde diamantvorm. Het unieke karakter van de winkel krijgt identiteit middels de vorm van deze 6-hoekige diamantvorm, die overal in de winkel terugkomt. Deze vorm bepaalt de contouren van de nieuwe meubels tot aan de grafische vormgeving. Het speelse kleurenpalet wordt bijeen gehouden door een neutraal palet van licht houten meubels, de heldere verlichting en de grijze vloer. Dit maakt de winkel tot een unieke beleving en geeft vorm aan de identiteit van de KKeC. 

Direct gelegen naast de trap van de Rotterdamse koopgoot is de winkel in beweging zichtbaar. Afdalend over de trap is het speelse interieur van KKeC zichtbaar door de diamant-vormige gele omkadering van de etalage. Vanaf de entree is direct zicht op de rode diamant-vorm boven de kassa. Bij de eerste stap binnen de winkel ontstaat een zichtlijn naar de groene diamant-vorm achterin de winkel. In deze sequentie van de aankomst in KKeC is het gehele verhaal van de winkel leesbaar. 

Voor KKeC zijn een aantal costum-made meubels ontworpen die voldoen aan specifieke wensen van de opdrachtgever. De meubels hebben een speelse uitstraling en zijn modulair in gebruik. Er is gebruik gemaakt van een duurzame kwalitatieve HPL afwerking in hout en wit.

Details

Opdrachtgever

KKeC

Project

Winkelinterieur

Team

Elise Zoetmulder, Anton Zoetmulder

Adviseurs

Adviseur: Transformee, fotografie: Roza Schous

Aannemer

Coors Interieurbouw

Categorie

Interieur

Locatie

Rotterdam (Bekijk op de kaart)

Grootte

180 m2

Oplevering

2018