KKeC winkel Leidschendam

gevel als uitnodigende omlijsting

KKeC Leidschendam is het tweede filiaal dat ZOETMULDER heeft ontworpen voor deze bijzondere cadeauwinkel. Na het eerste ontwerp voor KKeC Rotterdam hebben wij het interieurconcept doorontwikkeld voor de KKeC-winkel in ‘The Mall of the Netherlands’ te Leidschendam.

Het ontwerp is wederom gebaseerd op het door ons ontwikkelde winkelconcept ‘Less is a bore’. Het concept combineert het brede aanbod cadeauproducten met een heldere winkelbeleving. Zo ontstaat een speelse KKeC-identiteit in het interieur met de herkenbare vijfhoekige KKeC-vormen. Deze worden gecombineerd met een speels kleurenpalet op een neutrale basis van wit en hout. De winkel ademt KKeC in alle meubels en grafische accenten.

Bijzonder aan deze opgave is dat we ook een unieke KKeC-gevel ontwerpen. Het gevelontwerp is gebaseerd op de herkenbare KKeC-vorm. Deze vorm is vertaald naar een uitnodigende rode poort van gevouwen staal en roze glas. Hierbij is optimaal rekening gehouden met de zichtlijnen vanuit het winkelcentrum. De blik van de bezoeker wordt de winkel ingetrokken en de poort vormt een welkom onthaal in de wereld van KKeC. 

De winkel heeft dezelfde sfeer als de KKeC-winkel in Rotterdam, tegelijkertijd zijn er nieuwe maatwerk elementen ontwikkeld voor de locatie in Leidschendam. Zo is er een nieuw display-concept ontworpen voor bij de kassa. Deze bestaat uit een compositie van diamantvormen op de wand achter de kassa, hier kunnen op speelse wijze de nieuwste producten uitgelicht worden. Ook is het concept van de bestelbalie herontworpen. Deze vormt een combinatie van een hoge balie en een custom-made tafel. Natuurlijk in de herkenbare KKeC-vorm!

Fotografie door Titia Hahne.

Details

Opdrachtgever

KKeC

Project

Winkelinterieur

Team

Anton Zoetmulder, Elise Zoetmulder, Jui Ying Tung, Nicole Hartmann

Aannemer

Coors Interieurbouw, Bennis Arnhem

Categorie

Interieur, Product

Locatie

Leidschendam (Bekijk op de kaart)

Grootte

200 m2

Status

2020