rebauhaus Delft

keuken blauw verbouwing delft licht woonhuis huis verbouwen daklicht daglicht vierkant rond vintage industrieel groen duurzaam

a design from the perception of light

Smart adjustments have transformed the dated interior of this characteristic house from 1900 into a fitting modern atmosphere. The typical layout of a workers’ house, with a kitchen in an extension at the back, has been reversed. The kitchen has been moved to the front of the house to create a bright space with a living room that’s connected to the garden. Two large skylights, in the shape of a circle and a square, provide a beautiful play of light in the living room.

  • zoetmulder architect interieur plattegrond koepels verbouwing delft licht woonhuis huis verbouwen daklicht daglicht vierkant rond vintage industrieel groen duurzaam

  • zoetmulder architect interieur plattegrond koepels verbouwing delft licht woonhuis huis verbouwen daklicht daglicht vierkant rond vintage industrieel groen duurzaam

  • zoetmulder architect interieur plattegrond koepels verbouwing delft licht woonhuis huis verbouwen daklicht daglicht vierkant rond vintage industrieel groen duurzaam

The open kitchen ensures that you are always in contact with the living room. The typical-for-that-time terrazzo kitchen counter is brought back in a contemporary way in the fresh blue kitchen. A semi-circular cut out in the ceiling above the sink and the stained glass window complete the special atmosphere in the kitchen. The form language of the stained glass and the skylights refers to the archetypal forms of Bauhaus.

Details

Client

Private

Project

Residential

Team

Elise Zoetmulder

Contractor

Gertjan Doucet

Category

Interior

Location

Delft (View on the map)

Size

79 m2

Completion

2019