Woning Noordwijk

open karakter en natuurlijke materialen

Voor een woning in Noordwijk is ZOETMULDER gevraagd een uitbouw te ontwerpen die de leefruimte op de begane grond vergroot. Het ontwerp dient aan te sluiten bij het traditionele karakter van het gebouw en te zorgen voor veel lichtinval. 

Door middel van een rationeel grid hebben wij een volledig houten aanbouw ontworpen. Het ritme van verticale ramen in combinatie met het rechthoekige dakraam zorgt voor een spel van licht. Het open karakter en gebruik van natuurlijke materialen zorgt voor een lichte sfeervolle ruimte. Het dak is geïsoleerd door middel van een intensief groendak. Dit zorgt naast een woonplaats voor bijen ook voor een groen uitzicht op hoge grassen door het dakraam en vanaf de eerste etage. 

Aan de binnenzijde van de gevel is een lange vensterbank geïntegreerd. Deze kan tevens gebruikt worden als zitelement waardoor er meer connectie ontstaat met de tuin. Twee grote openslaande deuren bieden toegang tot een weelderige bloementuin. Door de langwerpige vorm blijft de tuin via de zijkant toegankelijk met de fiets. Het kleurenpalet en de Belgisch hardstenen plint zorgen ervoor dat er een eenheid ontstaat tussen de moderne aanbouw en het traditionele karakter van de bestaande woning. Een modern ontwerp met respect voor het verleden. Passend bij de bewoners, daar hun woning een smaakvolle combinatie vormt tussen antiek en modern design. 

Details

Opdrachtgever

Particulier

Project

Woonhuis

Team

Anton Zoetmulder, Elise Zoetmulder, Özlem Durmaz Can, Long Yin Kwan

Categorie

Architectuur, Interieur

Locatie

Noordwijk (Bekijk op de kaart)

Oplevering

2021