Uitbouw met zitraam

Zitraam in verbinding met de tuin

Voor een jong stel ontwerpt ZOETMULDER een lichte uitbouw van hout. Het ontwerp zorgt voor optimale lichtbeleving, mooie zichtlijnen naar de tuin en is ontworpen binnen de kaders van vergunningsvrij uitbouwen. Een bijzonder detail is het grote schuifraam waar je lekker in kan zitten. Het raam is zo ontworpen dat je zowel buiten als binnen kan zitten. Een echte verbinding van de keuken naar het gezellige terras.

De dakconstructie is van hout en blijft in het zicht, zo krijgt de uitbouw een eigen karakter. De lichtstraat ligt haaks op deze constructie waardoor er een mooi patroon van lichtval ontstaat. Links is een hoog raam ontworpen om zo de avond zon nog in de keuken te laten vallen en inkijk te verminderen. De keuken eindigt in het mooie schuifraam waar je lekker kan zitten in de winterzon. Tussen de woonkamer en de keuken is een kastenwand ontworpen. Om zo de ruimte open te houden maar tegelijkertijd verschillende plekken te creëren. Daardoor ontstaat er een knusse woonkamer in verbinding met een lichte zonnige tuinkamer.

 

 

De uitbouw is gematerialiseerd in verduurzaamd hout met een zinken daklijst. Rode baksteen geeft een robuuste plint waar ook een bankje in is geïntegreerd. De groene kozijnen zorgen ervoor dat de materialen samen een fris geheel vormen. De diagonale lijn van het terras geeft een speels accent in de gehele compositie en sluit aan bij de knik die in de woning zit.

Details

Opdrachtgever

Particulier

Project

Uitbouw woning

Team

Anton Zoetmulder, Elise Zoetmulder, Efrain Fajardo

Categorie

Architectuur, Interieur

Grootte

20m2

Status

Voorlopig ontwerp