Interieur Limburgs Museum

interieur smelt samen met museumcollectie

Als onderdeel van de renovatieplannen voor het Limburgs Museum is ook het interieur aangepakt. ZOETMULDER zorgt voor een functionele routing, een vernieuwd interieur en een verbeterde toegankelijkheid. Zo heeft onder andere de foyer, het museumcafé en de museumwinkel een nieuw gezicht!

De ingang is verplaatst waardoor het gehele entreegebied een nieuwe indeling krijgt. Alle interieurelementen zijn zo geplaatst dat een functionele routing ontstaat langs de balie, de kluisjes en de museumwinkel. De nieuwe indeling zorgt voor een betere ruimtelijke beleving met duidelijke zichtlijnen, meer lichtinval en uitzicht op het achterliggende park. De toegankelijkheid van het museum is vergroot door het toevoegen van een hellingbaan door het groen bij de entree.

Alle nieuwe interieurelementen zijn ontworpen om samen te smelten met de bestaande karakteristieke, stoere identiteit van het gebouw. Er is een duidelijk kleuren- en materialenpalet gebruikt van terracotta rood, warmgewalst staal en lichtblauw. Hiervoor is inspiratie geput uit het ontwerp van het bestaande gebouw en een aantal prominente stukken uit de museumcollectie.

De ronde entreebalie is gemaakt van warmgewalst staal en heeft een rode achterwand. Deze rode wand loopt door in de wand met kluisjes. In de museumwinkel staan halfronde displaymeubelen welke precies passen tussen de bestaande kolommen. Het museumcafé in de foyer is voorzien van een langwerpige bar gemaakt van hetzelfde warmgewalste staal als de entreebalie.

De nieuwe educatieruimte is multifunctioneel in gebruik. Het gordijn zorgt ervoor dat de ruimte naar wens kan worden afgesloten. Door de combinatie van transparante en gesloten stof kan de sfeer in één handbeweging worden aangepast. De ingebouwde pantry is voorzien van aanrechtbladen in twee verschillende hoogtes, geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Dit project is ontworpen in samenwerking met Jeanne Dekkers Architectuur. 

Details

Opdrachtgever

Limburgs Museum, Provincie Limburg

Project

Museum

Team

Elise Zoetmulder, Özlem Durmaz, Nicole Hartmann

Adviseurs

Palte bouwkostenadvies

Aannemer

Maasveste berbenbouw, Keijsers interiors,

Categorie

Interieur

Locatie

Limburgs Museum (Bekijk op de kaart)

Status

2021