Interieur Duikhotel

onderwaternatuur als inspiratie

Het hotel is dusdanig ontworpen dat gasten overdag kunnen duiken in de Oosterschelde en in de namiddag genieten van de horeca, de winkels en de autoloze kade. In het interieur van het Duikhotel komt de onderzeese wereld van de Oosterschelde tot leven. De kleuren en vormen van het onderzeese leven geven karakter en identiteit aan het hotel. Dit begint met de gevel en de golvende plint overgang en dakrand beëindiging.

In de plint zijn grote puien ontworpen die de kade verbinden met de lobby. De lobby heeft een bijzondere boog constructie en voelt als een onderzeese grot. Gegolfde zachte vormen worden gecombineerd met zanderige en steenachtige materialen. De zachte zee kleuren van de onderwaterdieren worden gecombineerd met aaibare materialen.

De lobby is gepositioneerd op de begane grond met een split level verbinding met de horeca. De receptie bevindt zich tevens op de split level en boven de balie is een grote vide waar het glazen oefen zwembad op de bovenste etage te zien is. Het zonlicht dat door het zwembad naar binnen valt geeft een bijzondere reflectie waardoor het lijkt alsof je je in het hotel onder water bevindt!

De hotelkamers en verdiepingen hebben per verdieping een ander kleurenpalet. Hoe hoger in het gebouw hoe lichter de kleuren, net als in de onderwaterwereld. Ze verschillen van zeegroen tot zacht blauw. Voor de kamers hebben we een uniek patroon voor op de wanden ontworpen en een zit-en tafelmeubel. De ronde vormen van de meubels, het vloerkleed, de verlichting en de wandpatronen geven identiteit aan de hotelkamers.

Dit project is ontworpen in samenwerking met Jeanne Dekkers Architectuur. 

Details

Project

Interieur Duikhotel

Team

Anton Zoetmulder, Elise Zoetmulder, Ieva Mileika, Hatice Kilinc

Categorie

Interieur

Grootte

6000 m2

Ontwerp

2019