folly zicht zag

enhancing the beauty of the surrouding landschape

The folly is designed to be part of the expo ‘Folly Art Norg’, where it will be part of a routing along several folly’s. The design owes its name to its shape and concept; enhancing the experience of the beauty of the surrounding landscape. The minimalist design and natural materialization is contributing to this.

The design consists of a folded structure, materialization is in harmony with nature and seeks contrast in shape. First light and open, then narrow, high and dark. 

After which it opens towards the Drenthe landscape, so that the underlying landscape is framed and this together emphasizes the beauty. With selecting the materials and designing the details is carefully thought about circularity.

Details

Client

Stichting Amonet

Project

Folly

Team

Elise Zoetmulder, Anton Zoetmulder

Category

Architecture

Location

Norg (Bekijk op de kaart)

Size

18 m2

Completion

2019