Publicatie Local Heroes – Renée Gailhoustet

Voor Local Heroes schreef Elise Zoetmulder over de Franse architecte Renée Gailhoustet. In de publicatie schrijft Elise over haar bijzondere euvre dat ze in Parijs op activistische wijze realiseerde in de jaren ’70, ’80 en ’90. Haar bekendste werk is te vinden in de wijk Ivry sur Seine waar de woongebouwen als groene bergen de stad in lijken te groeien.


Local heroes is een initiatief van Office Winhov waar gastschrijvers de ruimte krijgen om te schrijven over hun eigen Local Hero; Architecten wiens werk ons inspireren en fascineren. Soms zijn deze onderdeel van de historische canon, maar vaker zijn deze aan de rand van onze architectuurgeschiedenis te vinden. Zoals Gailhoustet die pas op 92 jarige leeftijd een internationale erkenning kreeg voor haar bijzondere werk met de Royal Academy award.


Al eerder schreef Elise over Gailhouset’s werk in De Architect. Wat deze publicatie uniek maakt is de focus op de plattegronden van de woningen en hoe deze gebruikt worden door de bewoners. Meer lezen? Klik hier en ontdek wat Gailhoustet bijzonder maakte en hoe haar gedachtegoed de huidige bewoners nog elke dat inspireert om op eigen wijze te leven.