Learning from Delft

Ik ben Long Yin Kwan, je mag mij ook Tom noemen, en ik loop stage bij ZOETMULDER. Als pas afgestudeerde master aan de Universiteit van Hong Kong heb ik het zoekjaarvisum gekregen en ik werk hier sinds januari 2020.

Als stagiair is leren cruciaal en een van de manieren om dit te doen is lezen. In de oceaan van boeken op kantoor lag een boek dat mijn aandacht trok “Learning from Las Vegas”. Een klassieker onder architectuurboeken die al een tijdje op mijn leeslijst staat. Ik kon het boek lenen en deze klassieker werd een onderdeel van mijn avonduitgaven.

Een andere manier om te leren is door te oefenen. Na het lezen en bespreken van dit boek met Anton, suggereerde hij dat ik in feite ook mijn eigen onderzoek zou kunnen doen vanuit het idee van “Learning from Las Vegas”. Dus om mijn dagelijkse omgeving, Delft, te observeren vanuit het perspectief van een nieuw aangekomen buitenlander.

Aan de hand van dit onderzoek heb ik een collectie foto’s gemaakt die gecategoriseerd is in drie schalen, S, M en L varierend van details die je kunt aanraken, scènes op een persoonsschaal tot omgevingen die van veraf worden bekeken.

De volledige collectie is beschikbaar op Issuu via deze link.