Winnend ontwerp voor IKC Meeroevers

In samenwerking met Schoots architecten hebben wij de architectenselectie voor IKC Meeroevers gewonnen. Het kindcentrum wordt een herkenbare en duurzame ontmoetingsplek en het eerste gebouw in deze nieuwe wijk van Meerstad. In ons ontwerp krijgt het gebouw een prominente toren en plaatsen we het op een landschappelijke ophoging (wierde), zo krijgt Meerstad een duurzaam hoogtepunt in de wijk.

De beoordelingscommissie ziet in ons voorstel een gebouw met ‘’een iconische waarde’’ waarin ‘’de verhoudingen en materialisering zorgvuldig zijn uitgedacht’’ binnen een ontwerp met ‘’heldere uitgangspunten’’. Ons ontwerp werd ‘’als meest inventief en duurzaam bestempeld’’ met ‘’veel creatieve suggesties als ook concrete voorstellen’’. Daarnaast werd ook onze schriftelijke en presenterende communicatie als ‘’heel helder en prettig’’ beoordeeld.

We zijn zeer verheugd met deze feedback en kijken er naar uit om samen met Gemeente Groningen, Bureau Meerstad, VCOG en de gebruikers ons ontwerp verder uit te werken. We zijn inmiddels met het ontwerpteam gestart aan de uitwerking van het Voorlopig Ontwerp.

Lees hier meer over het project.

Bekijk ook