Westerschans 1B Goes

architectuur westerschans goes ontwikkeling fasering baksteen geel kanaal water wonen golvend balkon hekwerk klok toren
westerschans goes woningbouw golvend balkon water kanaal ontwikkeling geel bruin kade autoloos

Een referentie aan oude havengebieden

Het appartementengebouw Westerschans 1B vormt een belangrijke stedenbouwkundige schakel in het nieuwe woon- en winkelgebied van de Westerschans in Goes. Dit appartementengebouw bevat winkelruimte en 27 koopappartementen. Westerschans 1B is de tweede fase van het stedenbouwkundige inpassingsplan dat Jeanne Dekkers Architectuur en ZOETMULDER ontwierpen voor het gehele Westerschans gebied.

  • architect zoetmulder westerschans goes zeeland rws sociale huur woning huis bouwen kanaal water geel baksteen patroon geel brug

De ligging aan het water, het cadeau van de plek, wordt optimaal gefaciliteerd door de functies langs de Westhavendijk te plaatsen en de openbare ruimtes te openen richting het water. De bestaande weg wordt omgelegd zodat het Westerschans project prachtig gesitueerd is langs het water. Westerschans 1B heeft een transparante en afgeronde winkelplint die het hoger gelegen winkelgebied met de lager gelegen autoloze kade en het water van de Westhavendijk verbindt.

De bovengelegen verdiepingen bevatten 27 koopappartementen verspreid over vier verdiepingen met een zeer gevarieerd woningaanbod. Zes woningtypes, van standaard appartementen tot luxe penthouses, allemaal gekarakteriseerd door het royale uitzicht over het water. Alle woningen hebben een parkeerplek in de ondergelegen parkeerkelder, de vier penthouses hebben een royale tuin of patio.

De kleuren en materialen sluiten aan bij de materialisatie van de rest van de Westerschans, zodat er een natuurlijke eenheid ontstaat in het gebied. De stedenbouwkundig bepaalde horizontale uitwerking is doorontwikkeld tot een rondlopende en golvende balustrade. Deze geeft het gebouw een krachtige identiteit binnen het stedenbouwkundige ensemble. De golvende balkons refereren aan het alom vertegenwoordigde water en tegelijkertijd vangt de naar voren stekende golfvorm het zonlicht uit het zuiden.

Details

Opdrachtgever

RWS projecten, Marsaki

Project

Westerschans 1B

Aannemer

Van der Poel

Categorie

Architectuur, Stedenbouw

Locatie

Westhavendijk, Goes (Bekijk op de kaart)

Grootte

7870 m2

Ontwerp

2020